• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Porady na temat organizacji udanych wesel i przyjęć.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się znacznie więcej na stronie wina. Wina posiadają prócz tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim efektem fermentacji, jakkolwiek hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, żeby wyeliminować tą kompozycja metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu.

1. Otwórz link

2. Dowiedz się więcej

3. Sprawdź tutaj

4. Przejdź dalej

5. Kliknij tutaj Sztuka tworzenia własnych mebli i dekoracji wnętrz.

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.